Hoppa till sidans innehåll

Målsättning


Målsättning och Verksamhetsområde

 

Målsättning

Att ge eleven en så allsidig ridutbildning som möjligt i dressyr, hoppningens och teorins grunder. Att lära känn sin häst på ett äkta sätt, och uppleva den underbara känslan av att ha sin häst som kompis. Sist men inte minst; att få ha en skön semester med likasinnade hästvänner. Elev kan medtaga egen häst till en liten extra kostnad.

Varje lägervecka avslutas med en liten tävling eleverna emellan och till vilken föräldrarna hälsas hjärtligt välkomna!


Verksamhetsområde

Försäljning av ponnies och hästar, även förmedling. Ridläger under sommarlovet. Kursen är för flickor och pojkar mellan 9-16 år. Undantag kan göras i speciella fall.


INSTRUKTÖR

Vår ridlärare har mångårig erfarenhet som ponnie- och ridinstruktör. Ridskolechef är Pernilla Törnqvist och hon har hjälp av Christina Petterson.


STALLET

16 st. rymliga, ljusa boxar. Stor rymliga sadelkammare som också används som rum för persedelvård.


HÄSTAR

Ponnies av olika raser med gott temperament och god lydnad. Storleken på ponnierna varierar från 125 cm - 145 cm. Här får du en liten beskrivning av dom.


MÅLTIDER

God och näringsrik mat serveras enligt följande tider:

Frukost: 08.00
Middag: 12.00
Mellanmål: 15.00
Kvällsmat: 19.00


BOSTAD

Uppfyller hälsovårdsnämndens och brandkårens krav. 1 och 1/2 plans villa med separata rum och stort logement, toaletter, allrum, kök med moderna bekvämligheter.

Telefon till lägerhus: 0302-228 87


AKTIVITETER

Badtur varje dag till badsjö med brygga. Utomhusgrillning, frågetävlingar, teorikurser i häst och stallvård, märkestagning ex. ridborgarmärket och tävlingar. Möjlighet att i vår shop handla konfektyr till självkostnadspris.


ORDNINGSREGLER
All rökning under lägertid är ABSOLUT förbjuden. Den elev som bryter mot denna regel kan sändas hem. Eleven är skyldig att följa lägrets ordningsregler. Elev som avbryter kurs av någon anledning återfår matpengar.
Uppdaterad: 11 APR 2011 18:49 Skribent: Sigbritt Emanuelsson

Postadress:
Föreningen Stenkullens Ridskola - Ridsport
Stall Toleryd AB, Slätthultsvägen 90
44395 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222882
Fax: 030222998
E-post: ridskolan@stenkullen...

Se all info